Angst voor de tandarts

U bent niet de enige

Als uw angst voor de tandarts u belemmert om de tandarts te bezoeken, stel u dan gerust. U bent niet de enige. Vier op de tien Nederlanders ervaart angst bij het bezoeken van de tandarts. En bijna 1 miljoen Nederlanders gaan helemaal niet meer naar de tandarts door hun tandartsfobie. Het is een fobie die Dentakor niet alleen serieus neemt, maar waar wij ook in zijn gespecialiseerd.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Er kunnen meerdere redenen ten grondslag liggen aan een tandartsfobie, zoals:

  • Angst voor pijn. Dit is de meest voorkomende oorzaak bij een tandartsfobie.
  • Machteloosheid. In de tandartsstoel heeft u zelf geen controle over wat er zich in uw mond afspeelt. Veel mensen vinden dit een beangstigend idee.
  • Slechte ervaringen in het verleden met een tandarts. Als u in het verleden complicaties aan uw gebit heeft opgelopen door een verkeerd uitgevoerde behandeling, kan u daardoor een fobie voor de tandarts ontwikkelen.
  • Verhalen van anderen. Ook als u zelf nog nooit ernstige problemen heeft ervaren bij de tandarts,
    kunnen de horrorverhalen van andere mensen u afschrikken om de tandarts te bezoeken.
  • Schaamte voor uw gebit. Veel Nederlanders ervaren een bepaalde mate van schaamte over hun gebit.

Angsttandarts

Bij tandartspraktijk Dentakor werken niet alleen goed opgeleide tandheelkundig specialisten, wij zijn ook nog eens gespecialiseerd bij het behandelen van mensen met angst voor de tandarts. Waar uw angst ook vandaan komt, wij nemen u serieus en stellen u op uw gemak. Praten over uw angsten lucht al enorm op en zal u helpen om over de drempel van het bezoeken van de tandarts heen te stappen. En wij begrijpen u niet alleen, wij bieden ook de juiste oplossingen aan. Wij bieden op maat gerichte oplossingen aan om uw verblijf in de tandartsstoel zo aangenaam mogelijk te maken. Zo onderscheidt tandartspraktijk Dentakor zich al sinds jaar en dag door het gebruik van sedatieve middelen. Door middel van deze sedatieve middelen komen er geen naalden aan te pas bij uw behandeling.

Toepassingen bij de behandeling van mensen met angst voor de tandarts

Wij kunnen uw behandeling uitvoeren onder een lichte sedatie. Hierbij wordt uw staat van bewustzijn naar een lager niveau gebracht en zult u in een ontspannen gemoedstoestand de behandeling ondergaan. Daarnaast hebben sedatieve middelen ook een pijn verlagende werking. De meeste sedatieve middelen neemt u oraal in. Het gebruiksgemak is dus groot en het wordt door veel mensen dan ook als zeer prettig ervaren. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat sedatieve middelen bijwerkingen veroorzaken. De tandheelkundig specialisten van Dentakor zijn goed opgeleid voor alle sedatieve behandelingen. Bij Dentakor beschikken wij over de medische kennis van deze geneesmiddelen en zullen wij een op u gerichte en individuele behandeling toepassen.

Contactinformatie

Adres: Akerstraat 162, 6417 BR Heerlen, ­NL

Tel045 57 11 632

E-mail: info@dentakor.com

https://tandartsheerlen.com/wp-content/uploads/2020/09/tandarts-heerlen-logo.png
Werktijden
bt_bb_section_top_section_coverage_image