Wortelkanaalbehandelingen

De oorzaak van wortelkanaalbehandelingen

De tandheelkundig specialisten van tandartspraktijk Dentakor zijn gespecialiseerd in endodontologie (het behoud van tanden). Hier vallen wortelkanaalbehandelingen onder. Onder het zichtbare gedeelte van uw tand of kies bevinden zich één of meerdere wortels. De wortel zit vast in het kaakbot en zorgt ervoor dat uw tanden en kiezen stevig in uw kaak blijven zitten. In elke wortel bevindt zich een wortelkanaal met daarin bindweefsel, zenuwvezels en pulpa. Pulpa zijn kleine bloedvaten die ontstoken kunnen raken. Bijvoorbeeld door een gaatje, een klap op uw gebit maar ook door een lekkende vulling. Omdat de pulpa onder andere bestaat uit zenuwen, kan het een heftige pijn veroorzaken wanneer deze geïnfecteerd raakt. terwijl het soms ook pijnloos is. Maar zelfs bij een pijnloze ontsteking, is het van groot belang dat u zo snel mogelijk aan de ontsteking geholpen wordt. Als de infectie lang de tijd heeft om te blijven ontsteken, kan het omringende weefsel ook worden aangetast en wordt de ontsteking alsmaar groter. Ook kan zelfs het kaakbot worden aangetast. Hierdoor komen uw tanden en kiezen alsmaar losser te zitten, waardoor ze uiteindelijk kunnen uitvallen. Het is daarom van groot belang om zo snel mogelijk met een wortelkanaal behandeling te starten.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Wat gebeurt er precies bij een wortelkanaalbehandeling

Als u last heeft van dit soort infecties, passen wij bij u een wortelkanaalbehandeling toe. Bij een wortelkanaalbehandeling maken wij uw wortelkanaal grondig schoon door het kanaal te ontdoen van de aanwezige bacteriën. Daarna wordt het wortelkanaal met een vulling weer afgesloten. Nu het wortelkanaal is ontdaan van de oorzaak van de ontsteking (de bacteriën) kan het wortelkanaal zich weer gaan herstellen.

https://tandartsheerlen.com/wp-content/uploads/2020/10/dentakor-tandartspraktijk-spreekkamer.jpg

Ziet u op tegen de wortelkanaalbehandeling?

Het kan zijn dat u opkijkt tegen een wortelkanaalbehandeling. U heeft wellicht enge verhalen gehoord of u bent misschien bang voor de tandarts in het algemeen. Neemt u dan vooral contact met ons op. Want wij stellen u graag gerust. Wij voeren wortelkanaalbehandelingen uit onder plaatselijke verdoving zodat u pijnloos deze belangrijke behandeling zal ondergaan. Daarnaast zijn wij ervaren met het behandelen van mensen die angst hebben voor de tandarts. Met ontstoken wortelkanalen moet u nooit te lang doorlopen, dus wij helpen u graag van deze vervelende aandoening af op een voor u prettige manier.

Contactinformatie

Adres: Akerstraat 162, 6417 BR Heerlen, ­NL

Tel045 57 11 632

E-mail: info@dentakor.com

https://tandartsheerlen.com/wp-content/uploads/2020/09/tandarts-heerlen-logo.png
Werktijden
bt_bb_section_top_section_coverage_image